Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Természetes, fenntartható és környezetbarát promóciós ajándékok

Természetes, fenntartható és környezetbarát promóciós ajándékok

A környezettudatos reklámajándékokat tartalmazó kollekciónk segít promóciós céljaidat fenntarthatóbb módon elérni. Termékeink ebben a kategóriában a hagyományos termékek zöldebb alternatíváit kínálják. Teljes egészében vagy részben természetes, ökológiai vagy újrahasznosított anyagokból készülnek, vagy helyettesítik az eldobható mindennapi tárgyakat. Ebben a cikkben részletesen olvashatsz a környezettudatos termékek alapanyagairól és legfontosabb jellemzőikről. 

A környezettudatos reklámajándékokat tartalmazó kollekciónk segít promóciós céljaidat fenntarthatóbb módon elérni. Termékeink ebben a kategóriában a hagyományos termékek zöldebb alternatíváit kínálják. Teljes egészében vagy részben természetes, ökológiai vagy újrahasznosított anyagokból készülnek, vagy helyettesítik az eldobható mindennapi tárgyakat.

 

Hogyan segíthetik ezek a változások megóvni a környezetünket?

 

A hulladék – különösen a műanyag hulladék – csökkentésének egyik módja az, hogy olyan terméket választunk, amelyek újrahasznosítható vagy újrahasznosított anyagokból készülnek. Az újrahasznosításnak számos előnye van amellett, hogy csökkenti a hulladéklerakóba jutó szemét mennyiségét. Hulladék anyagokat alakít át új termékekké, ami csökkenti a nyers alapanyagok felhasználását. Az anyagok újrahasznosítása az eredeti előállításhoz szükséges energia töredékét igényli, így a lég- és vízszennyezést is mérsékli.

 

Egy másik lehetőség, hogy biológiailag lebomló alapanyagokat használunk, amelyek képesek természetes elemekre visszabomlani. Ezeket a termékeket biztonságosan lehet megsemmisíteni, amikor már elhasználódtak.

 

A hétköznapi emberek sokszor úgy gondolják, hogy a környezet szempontjából az a legkímélőbb, ha a legtöbb terméket lebomló, természetes alapanyagból készítjük, de nagyon fontos megfontolni, hogy sok esetben egy többször, sokszor használható termék, ami esetleg fémből készül, de hosszú éveken át szolgálja a funkcióját, kevésbé terheli a környezetünket, mint annak egy természetes anyagból, de rövid ideig használható változata.

 

Ezért bátorítjuk ügyfeleinket, hogy a mindennapi eldobható cikkeket cseréljék újrahasználható alternatívákra, és élvezzék ennek előnyeit. Nem csak a hulladék mennyiségének csökkentésében jelentenek segítséget, hanem biztonságosabbak is. Ha az italokat üvegpalackban tároljuk, hosszabban eltarthatóak maradnak. A pamut bevásárlótáskák moshatóak, így nem kell aggódnunk, amikor kimért zöldséget vagy gyümölcsöt vásárolunk és azt egyszer használatos nylon zacskó nélkül a táskába helyezzük. Ezeknek a többször használható termékeknek ráadásul vonzóbb és elegánsabb a megjelenésük, biztosítva, hogy az üzenet a legjobb hatást érje el.

 

Termékkínálatunkat évről-évre azzal a célkitűzéssel bővítjük és fejlesztjük, hogy a minőséget és funkcionalitást is szem előtt tartva újabb és fenntarthatóbb anyagokból gyártassuk a termékeinket. Ezért olyan kiváló minőségű alapanyagokat részesítünk előnyben, melyek újrahasznosítottak vagy újrafeldolgozásra alkalmasak, illetve lehetőség szerint etikus és megújuló forrásból származnak.

 

Új, környezettudatos termékeink alapanyagaként az alábbiakat helyezzük előtrébe:

 

Bambusz:

A bambusz egy örökzöld növény a fűfélék családjából, aminek több mint 1400 faja van. Legtöbbjük a meleg és nedves trópusi éghajlaton őshonos, de sok faj más régiókban is megtalálható. A bambusz a leggyorsabban növő növény, egyes fajoknál 910 mm-es növekedés is megfigyelhető egyetlen nap alatt. Bár az általánosan termesztett bambuszok tipikusabb növekedési üteme napi 30-100 mm a növekedési időszakban. Fajtától függően kettő és három éves koruktól öt-hét éves korig takarítják be őket. A bambusz emellett nagyon szapora is, minden tavasszal újabb szárakat növeszt a folyamatosan fejlődő gyökérzetből, függetlenül az érett szárak levágásától.

A bambusz egy nagyon rugalmas és erős alapanyag, éppen ezért építőanyagként is használják. Természetes antibakteriális tulajdonsága miatt megfelelő alapanyag fogkefék, fésűk, egyéb fürdőszobai és konyhában használható kiegészítők gyártásához. A bambuszrostból készült textil ruhaneműk és pelenkák készítéséhez is felhasználják.

 

Fa:

A fa az emberiség egyik legrégebbi természetes alapanyaga. A fák a történelem során számos funkcióban szolgáltak minket: tüzelőanyagként, az építőiparban és a hajóépítésben, a bútorgyártásban, rajzeszközként, míg kivágás előtt az élő példányok fokozzák a tájak szépségét és hozzájárulnak a légszennyezés csökkentéséhez. A fák táplálékuk 90%-át a légkörből nyerik és csak 10%-át a talajból.

A fa biológiailag lebomló anyag és megújuló erőforrás. Fatermékeink különféle fákból, például dióból, fenyőből és nyírből készülnek. A fából készült termékek természetes és időtálló megjelenésükkel magas minőséget sugároznak, ezért a fa kiváló alapanyag elegáns és exkluzív termékek előállításhoz. A fa számos mitológiában és vallási hagyományban is fontos szimbólum, mint például az élet fája vagy a tudás fája.

 

 

Papír:

A papír általában vékony és rugalmas anyag, amelyet fa, rongy vagy fű rostjaiból származó cellulózpép felhasználásával állítanak elő. Ez egy sokoldalú anyag sokféle felhasználási móddal, mint például íráshoz, nyomtatáshoz, tisztításhoz, dekoráláshoz, sőt ipari és építési folyamatokban is. Manapság a papírfelhasználás legnagyobb kategóriája a csomagolás, amely a teljes papírfogyasztás 41%-át teszi ki.

A papír újrahasznosítása az a folyamat, ami által a hulladékpapírt új papírtermékké alakítják. Az újrahasznosítható hulladéknak három fő forrása van. A papírgyári és a fogyasztást megelőző hulladék olyan a termelés során keletkező veszteség, ami el sem jut a felhasználókhoz. A fogyasztói hulladék olyan papír, amelyet összegyűjtenek, miután azt a végfelhasználók felhasználták. Ide tartozik az irodákból és háztartásokból származó hulladék, a régi újságok és a csomagoló anyagok.

 

Pamut:

A pamut természetes alapanyag, amely a gyapot magjait körülvevő és védelmező puha szálakból készül. a világ trópusi és szubtrópusi régióiban őshonos. a pamut legnagyobb exportőre India, az Egyesült Államok, Kína, Brazília és Pakisztán.

A gyapot többségét gépekkel szüretelik. Ezután a szálakat fonállá vagy cérnává fonják, amit azután egy puha és légáteresztő textil előállításához használnak fel. Pamutból számos textiltermék, például divatruhák, törölközők és háztartási textiltermékek készülnek. Felhasználják még halászhálókban, kávészűrőkben, sátrakban, pamutpapírban és könyvkötésben is. a gyapot magjaiból gyapotmagolajat készítenek, ami ugyanúgy fogyasztható, mint bármely más növényi olaj.

 

Újrahasznosított pamut:

A pamut újrahasznosítása mechanikus folyamat: a válogatás után a szöveteket egy gépen vezetik át, amely a szövetet előbb fonalra, majd rostszálakra tépi. Ezután új fonalakba fonják, hogy más termékekben is újra felhasználhassák. Az újrahasznosított pamut legnagyobb része fogyasztást megelőző hulladékból származik, ami a pamuttermékek darabolása és gyártása során keletkezik.

 

Organikus pamut

Az organikus pamut megegyezik a pamuttal, azzal a különbséggel, hogy természetes módon, növényvédő szerek, gyomirtó szerek, műtrágyák vagy egyéb vegyszerek használata nélkül termesztik. Annak érdekében, hogy biztosan meg lehessen tudni, hogy a pamut valóban organikus-e, a termesztők külső felek általi átfogó ellátási lánc-ellenőrzésen mennek keresztül, és csak a tanúsított (pl. GOTS) pamut kerül forgalmazásra. Az ökológiai gyapotfarmok száma gyorsan növekszik, azonban ez világszerte még mindig csak nagyon kis részét teszi ki a gyapottermelésnek.

 

 

Parafa:

a parafa a parafa tölgy kérge, egy teljesen természetes alapanyag. Fenntartható és megújuló erőforrás, mivel a fát nem kell kivágni, csak a fakérget hántják le a parafa betakarításához, amit a fa ezután azonnal elkezd újból növeszteni.  Amint a parafa tölgy eléri a 25 éves kort, a kérge kilenc évente lehántható. ezek a fák 200-300 évig élnek. Ezenfelül a parafa teljesen komposztálható és újrahasznosítható.

A parafa könnyű, folyadékok és gázok számára át nem eresztő, rugalmas és összenyomható anyag, ami hő- és hangszigetelést is biztosít. Mindezen tulajdonságok miatt számos különféle termékhez felhasználják. Ha a betakarított parafa magas minőségű, úgynevezett finom parafa, akkor dugót készítenek belőle boros és pezsgős üvegkehez. Azonban az első betakarításból nyert szűz parafa általában gyengébb minőségű. ezeket a parafa lapokat – az összegyűjtött dugókkal együtt – ledarálják, és új parafatermékek gyártásához használják fel, mint padlózat, cipők, parafatáblák, szigetelés és egyéb termékek.

 

Búzaszalma műanyag és bambuszrost műanyag

A búzaszalma egy mezőgazdasági melléktermék, a szár, ami a búzamagok aratása után visszamarad. A természetes hulladék felhasználása csökkenti a megsemmisítés szükségességét, amely gyakran a hulladék elégetésével valósul meg a gyakorlatban, így légszennyezést okozva.

A szálerősített műanyagok olyan kompozit anyagok, amelyeket műanyag (például PP vagy ABS) és természetes növényi rostok (pl. bambuszrost vagy búzaszalma) kombinálásával hoznak létre. Ezek a kombinációk rugalmasabb és tartósabb alapanyagot eredményeznek, és így olyan termékeket, amelyek hosszabb ideig tudják szolgálni a felhasználót. A természetes szálak hozzáadása azt is jelenti, hogy kevesebb hőre lágyuló műanyag kerül felhasználásra a gyártási folyamatban. mivel ezeknek a termékeknek a súlya is kisebb, mint a hagyományos műanyag termékeknek, szállításukhoz kevesebb üzemanyag szükséges, ami még fenntarthatóbbá teszi őket.

 

Újrahasznosított PET (RPET)

A PET (polietilén-tereftalát) egy hőre lágyuló műanyag, ami 100%-ban újrahasznosítható, hogy ugyanolyan PET műanyag termékeket állítsanak elő belőle (fonalak és palackok). A PET-et leggyakrabban italok, élelmiszerek, testápolási és gyógyszeripari termékek csomagolására használják, és a palackok és tartályok alján vagy annak közelében a #1 kóddal vannak jelölve.

Az újrafeldolgozás céljából összegyűjtött PET-anyagot gondosan válogatják és megtisztítják a folyamat során. a kiválogatott palackokat pehellyé őrlik. Ezt az őrleményt ezután több fázisban alaposan megmossák, hogy eltávolítsák a szennyeződéseket, idegen anyagokat. az anyagot felmelegítik, hogy a műanyag megolvadjon, amit azután szálakba extrudálnak, és apró golyócskákká aprítanak. Az így előállított műanyag egységes méretű anyagot szolgáltat, amelyet vissza lehet helyezni a gyártási folyamatba.

Az RPET-nek (újrahaszonosított PET) számos felhasználsi módja van. A szálakba fonott PET-t ruhaneműk, kabátok, polár gyapjú, többször használható táskák és akár tetőszigetelés készítésére is felhasználják. A PET-műanyag többször is újrahaszonsítható, miközben a minősége és tulajdonságai nem változnak.

 

PLA műanyag

A PLA hőre lágyuló poliészter, amely megújuló forrásokból, például kukoricakeményítőből vagy cukornádból készül, ezért bioműanyagnak is nevezik. Biológiailag lebontható, és hasonló tulajdonságokkal rendlekezik, mint a kőolaj-alapú műanyagok, mint a polipropilén (PP) vagy a polietilén (PE). A PLA-t leggyakrabban műanyag fóliához, palackokhoz és biológiailag lebontható orvostechnikai eszközök gyártásához használják. PLA szállalpedig helyettesíthetők a nem megújuló poliészter textíliák is.

 

Üveg

Az üveg egy erős és rendkívül tartós anyag, emellett nagyon dekoratív is. Természetes alapanyagból – elsősorban homokból – késül, vegyi rétegek vagy adalékanyagok nélkül, így ez a legbiztonságosabb anyag élelmiszerek és italok csomagolására. Sokoldalúan felhasználható és 100%-ban és végtelen alkalommal újrahasznosítható, újrafelhasználható, újratölthető.

Az etikus anyagok közé tartozik a kender, az organikus pamut és az újrahasznosított szövet.

 

A kender az egyik legrégebbi és leginkább környezetbarát textilszövet. A gyorsan növő kendernövény rostjaiból készül, amely kártevőkkel szembeni természetes ellenállóképességének köszönhetően műtrágyák és növényvédő szerek nélkül termeszthető. Ez 100% -ban bioterméssé teszi, így nagyon környezetbarát. A kenderszálak előállítási folyamata szintén fenntartható módon történik, emellett ezek a szerves szálak 100% -ban újrahasznosíthatók.

 

Környezetbarát termékeinket ide kattintva találod.