Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan válaszd ki a céged számára ideális pólót?

Hogyan válaszd ki a céged számára ideális pólót?

Sokaknak nagy talány, hogy hogyan lehet kiválasztani a számukra megfelelő promóciós pólót az óriási piaci kínálatból. Sokszor látjuk az ügyfelek riadt tekintetét, amikor meglátják a katalógusunkban található számtalan lehetőséget és fogalmuk sincs róla, hogy mi alapján válasszák ki a számukra ideális terméket. Ezért úgy döntöttünk készítünk nektek egy útmutatót ehhez

Sokaknak nagy talány, hogy hogyan lehet kiválasztani a számukra megfelelő promóciós pólót az óriási piaci kínálatból. Sokszor látjuk az ügyfelek riadt tekintetét, amikor meglátják a katalógusunkban található számtalan lehetőséget és fogalmuk sincs róla, hogy mi alapján válasszák ki a számukra ideális terméket. Ezért úgy döntöttünk készítünk nektek egy útmutatót ehhez:

A választáshoz alapvetően 4 szempontot kell figyelembe venni:

1)      alapanyag

2)      fazon

3)      szín

4)      ár

Alapanyag
A legtöbb ember ragaszkodik hozzá, hogy a póló 100% pamutból készüljön. Ez a legismertebb alapanyag, amely hosszú évtizedek alatt beégett az emberek tudatába. A legtöbb póló valóban ebből az alapanyagból készül, de az új gyártási technológiáknak köszönhetően mára egyre több kevertszálas és tiszta poliészter termék jelenik meg a kínálatban.
Lássuk melyik alapanyagnak mik az előnyei!
A pamut egy rendkívül jó nedvszívó képességű alapanyag, mely kényelmes, könnyed közérzetet biztosít akár egész napos viselet során is. Így hétköznapi viseletre szánt pólóknál ajánlott ezt az alapanyagot választani.

DE vannak olyan tulajdonságai a pamutnak, melyeket nagyon pozitívan tud befolyásolni a hozzáadott poliészter, vagy egyéb műszál! Ezeket az anyagokat hívjuk összefoglaló néven kevertszálas anyagoknak. A kevertszálas pólóknak sokkal jobb a forma-, méret- és színtartása a tisztán pamut társaikhoz képest, így hosszabb az élettartamuk. A viselés során érzett komfortérzet pedig megegyezik a tisztán pamut pólókéval.

A sportruházatok esetén az elmúlt évek során nagyon népszerűvé vált a 100% légáteresztő poliészter használata. A poliészterből készült szövetek nagyon gyorsan száradnak, mivel szemben a pamuttal amely beszívja és hosszú ideig meg is tartja a nedvességet, a poliészter kivezeti az izzadtságot a külső felületére, így biztosítva a gyors száradást a sporttevékenység alatt. Az azonban tény, hogy ezek a termékek nem alkalmasak egész napi viseletre, de sportolás közben sokkal komfortosabbak, mint pamut társaik.

Tehát ha promóciós pólónak, vagy munkaruhának keresel pólót, válaszd a tiszta pamut, vagy kevertszálas anyagokat, míg ha sporttevékenységhez van szükséget a termékre, válaszd a légáteresztő poliészterből készült modelleket!

Az alapanyagok esetén még egy fontos információt látni fogsz az anyagösszetétel mellett, ez pedig nem más mint egy m2-re levetített súly információ. Ez jelöli azt hogy egy m2 anyagnak mennyi a súlya. Leegyszerűsítve ez annyit jelent, hogy milyen vastag a póló anyaga.
Itt fontos hangsúlyozni, hogy az hogy egy póló vékonyabb anyagból készül nem jelenti azt, hogy rosszabb minőségű, mint a vastagabb. Mindkét anyagvastagságnak megvan az előnye. Egy vékonyabb póló sokkal praktikusabb egy nyári rendezvényen, míg egy autószerelő műhelyben szükség van egy strapabíróbb, nem annyira könnyen szakadó vastagabb szövetre.

 

Fazon

A fazon esetén először is azt kell eldönteni, hogy szeretnétek-e nemek szerint különböző szabásút választani (női és férfi fazon). Ez egy tömegrendezvény esetén nagyon megbonyolítja a szervezők dolgát, hiszen azt sem egyszerű megtippelni, hogy milyen méretből mennyit rendelj, nemhogy ezt még két külön nemre lebontani. Szóval lássuk be, itt sokkal egyszerűbb egy unisex fazont bevetni!

Viszont munkaruhának, vagy egy dolgozóknak szervezett oktatás, csapatépítő tréning esetén, ahol pontosan tudjuk, hány hölgy és hány férfi kolléga lesz és a pontos méreteik is viszonylag könnyen beszerezhetőek, sokkal nagyobb lesz a pólók sikere ha mindenki a ráillő fazont kapja.

A pólók esetén ezen kívül az alábbi fazonokat különböztetjük meg:

-          kereknyakú póló

-          galléros póló

-          V nyakú póló

-          ujjatlan trikó

Nyilvánvaló, hogy egy galléros póló sokkal inkább alkalmas egy laza üzleti jellegű viseletnek. Tehát olyan munkakörbe válasszuk ezt munkaruhának, ahol partnerekkel találkozik a póló viselője, de a munkakör nem kívánja meg, hogy klasszikus inget viseljen.
Hasonlóképpen ajánlott galléros pólót választani ajándékba, ha kiemeltebb kategóriájú vevőkört szeretnénk meglepni a termékkel.

A V nyakú modellek kicsit különlegesebbek és divatosabbak, mint a klasszikus kereknyakú póló, de kevésbé elegánsak, mint a galléros fazonok, így ezeket leginkább a trendet követő fiatal korosztály, illetve hölgyek számára szokták választani.

A klasszikus kereknyakú pólónak a legsokrétűbb a felhasználása. Ez egyaránt jellemző választás munkaruházatnak, promóciós kampányokhoz, vagy rendezvényeken való felhasználásra.

Az ujjatlan trikókat a nyári időszakban céges kitelepülésekre, fiataloknak szóló rendezvényeken, promóciós, vagy hosztesz ruházatnak, illetve sportoláshoz szokás választani.

 

Szín

Bármennyire is furcsának tűnik, de a pólók esetén a kívánt termék színe egy fontos választást befolyásoló tényező. Máris elmagyarázom miért!

Először is fontos tudni, hogy a póló színe befolyásolja a termék árát. Ebben az esetben alapvetően 4 színről/szín csoportról beszélhetünk.
A legolcsóbb minden esetben a fehér színű póló. Ennek az az oka, hogy nem kell festeni az alapanyagot, így egy gyártási mozzanat kimarad, ami nyilván az árban is érvényesül.
Árban ezt követik az ú.n. heather („cirmos”) szürke színű pólók, majd a színesek, és az élen a neon színű termékek állnak, melyeknek a speciális festék igény miatt egy kicsit magasabb az ára a többi színűnél.

A színeknek az árbefolyásoló hatásán kívül azonban van egy a szelekciót még inkább befolyásoló képessége, mégpedig az, hogy nem minden márka és a márkán belül sem minden típusú póló áll rendelkezésre bármilyen színben. Tehát, ha konkrétan egy adott színárnyalatú pólót keresünk, akkor nyilván ez is egy fontos szűrő tényező lesz!

Ár

Nagyon fontos tisztában lenni azzal a számunkra megfelelő póló kiválasztása kapcsán, hogy kb. mennyi az a budget, amit az adott beszerzésre maximum el tudunk költeni.
Itt sokszor fordul elő, hogy az ügyfél galléros pólókat nézeget kiemelt partnerei számára, amelyek ára átlagosan 1000-5000 Ft között mozog, majd kiderül, hogy az egységre jutó kerete 1000 Ft alatti.
Ilyen esetben azt szoktuk tanácsolni, hogy inkább válasszon egy kiemelkedő minőségű kereknyakú, vagy V nyakú pólót, mint a legolcsóbb galléros pólót, mert így a kategória legjobbját tudja ajándékozni egy olyan célcsoportnak, akik érzékenyek a minőségre!